OBVESTILA IN NOVICE

2OCfXaaW

“Vozi me vlak v daljave”

KUŽKI iz Palčka smo z vlakom prečuhapuhali celo Slovenijo, pri tem veselo prepevali in se nadvse zabavali. 😊

VTMA9FYK

TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK

Sončki in pikapolonice. Tudi času epidemije se imamo v vrtcu lepo. Plešemo, pojemo, prebiramo pravljice, telovadimo, se igramo. V okviru Tradicionalnega slovenskega zajtrka smo se pogovarjali o hrani, si pripravili pogrinjke, spoznavali čebele, jih barvali, si ogledali risanko o čebelici Maji in izdelali čebelice.

flkayDkX

Likovno ustvarjanje pri Sončkih v Palčku.

Otroci zelo radi likovno ustvarjanjo. Tako smo se odločili, da sami ustvarimo sceno za dramatizacijo Pod medvedovim dežnikom. Poskrbeli smo za zaščito oblačil s slikarskimi majicami, vzeli čopiče in se lotili dela. Lepili smo predhodno pobarvane listke na krošnjo dreves, barvali debla, potiskali smreke. Skupno delo nam je zelo všeč. Scena je tako pripravljenja. Ko…

OaU8IvkP

TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK

OTROCI IZ ENOTE BIBA V PALČKU Bibe tudi v gosteh ne počivamo. V okviru Tradicionalnega slovenskega zajtrka smo si popestrili teden. Ustvarili smo si prav posebne pogrinjke, igro spomin in reševali prav posebne medene naloge. Najmlajši pa so bili likovno ustvarjalni in pobarvali čebelice.

1p5bPPz3

Izjava o dostopnosti

Spletna stran Vrtca najdihojca je skladna z Zakonom o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij (Uradni list, št. 30/18). Izjava je dostopna v rubriki O nas.

OfaUYP5D

Slovenski tradicionalni zajtrk

Tudi letos bomo na tretji petek v novembru, 20. 11., obeležili dan slovenske hrane in spremljajoči Tradicionalni slovenski zajtrk (TSZ), ki bo letos že deseti po vrsti. Njegova izvedba bo zaradi epidemije covid-19 letos drugačna. Glede na nepredvidljive razmere se letošnji Tradicionalni slovenski zajtrk s sloganom Zajtrk z medom – super dan! ne bo izvedel…

iYyfm8Sd

Obvestilo

Srečanje v okviru Šole za starše z ga. Vesno Kramarič, dipl. med. s., je prestavljeno. Nov datum vam sporočimo naknadno. Hvala za razumevanje.

EuMGbFgT

Šola za starše

Vabimo vas na srečanje v okviru šole za starše, kjer nam bo ga. Vesna Kramarič, dipl. med. s., predstavila osnove zobne higiene in kako otrokom približati skrb za ustrezne higienske ukrepe v času covid-19. Srečanje bo potekalo v torek, 10. 11. 2020 ob 17.00, preko spletne konference. Na predavanje s prijavite na naslov: marusa.demsar@najdihojca.si. Prijave…

Gg5yvh9n

SKUPINA ŽABICE 🐸 ENOTA BIBA

Starost otrok: 2-4 leta Tematski sklop: Beli zajček Meseca oktobra smo se posvetili projektu Trajnostna mobilnost. Izvajali smo igro Beli zajček, opazovali promet, se gibali s poganjalci, pogovarjali o onesnaževanju, igrali s cesto ipd.

skD8cB2D

SONČKI (ČENČA)

Otroci iz skupine Sončki v enoti Čenča smo opazovali ptice, prepevali pesmice o pticah ter jih ustvarjali s tehniko lepljenja. Iz posameznih delov (kljun, krila, oči, telo) so sestavili ptice iz papirja, ki krasijo vejo v igralnici. Otroci jih z zanimanjem opazujejo.

TMISfZiD

NARAVNA IGRALNICA (MEDVEDKI, ČENČA)

Tičistan je predel Tivolija, ki smo ga izbrali za našo naravno igralnico. Odločili smo se, da ga bomo obiskali v vseh letnih časih in v njem spoznavali pestrost rastlinskega in živalskega sveta. Tako smo v jesenskem času spoznali tiso, smreko in bodikovec, ki smo jih v vrtcu naslikali. Nabrane jesenske plodove smo poimenovali ter uporabili…

GhN8qhtg

Polžki iz enote 🧙

Z gibanjem do zdravega telesa malih 🐌.

fxjtAoZ4

Skupina Sovice 🦉- enota Biba

Ali veste, da gospa Jesen barva jesensko listje na drevesih ter poskrbi, da je hrane dovolj za vse. Gospa Jesen se sprehodi tudi med polji buč… Tudi v našo skupino je prišla jesen. V okolici vrtca smo opazovali drevesa, nabirali jesenske listke… Skupaj smo spoznavali jesenske plodove in pridelke ter jih naslikali. Iz jesenskih listov…

mtJL906Z

Obvestilo za zunanje odjemalce kosil

Spoštovani, naslednji teden (2. 11. – 6. 11. 2020) lahko kosila še vedno prevzemate v enoti Palček na Gorazdovi ulici 6. Hvala za razumevanje.

XlyrRYDl

PISANI SO LISTKI JESENI (ZVEZDICE, ČENČA)

Barvna paleta listkov, ki se igrajo v vetru in jih lahko opazujemo na terasi in skozi okna naše igralnice, so nam bili navdih za pripovedovanje deklamacije JEŽEK in LISTKI, prepevanje pesmic o jeseni, in izdelovanje ježkov iz kostanja.