Skip to content

OBVESTILA IN NOVICE

uE2EiB8E

SONČKI-BIBA NA NOVI TERASI

Prenovljena terasa in obrisi Terasa je končana, mi pa smo veseli, da se lahko na odprtem igramo. Poganjalci, tuneli in igrače na lesenih vodilih in še kaj se najde. Notri smo se te dni igrali iskanje obrise predmetov. Vsem otrokom so predmeti zanimivi, starejši v skupini pa brez težav najdejo tudi obris, ki predmetu pripada.

wp_upload_proxy417971319.

SKUPINA: Miške -BIBA

STAROST OTROK: 2-3 leta V tednu od 27. 1. do 31. 1. smo skupaj s skupino Polži ustvarjal likovne izdelke, saj smo bili ves teden združeni. Spoznavali smo barve in se o njih pogovarjali. Modro barvo smo zamrznili, potem pa smo na belo podlago z njo barvali. Otroci so pri tem uživali, saj so opazovali,…

h4GyFqym

JANUAR 2020, Metuljčki (LEK)

V januarju smo se Metuljčki posvetili slikanici Muci Copatarici. Igrali smo se različne socialne igre (skrivanje copatkov, ugani čigav copatek je, ugani kdo te je poklical …) ter zašili veliko copatkov (pretikanke, šivanje copatkov iz blaga) ter različno ustvarjali (ustvarjanje svoje hiše, ustvarjanje muce). Posvetili pa smo se tudi matematičnim dejavnostim: preštevali smo copatke, jih…

XCLtjhcZ

PTIČJE KRMILNICE-eko projekt MIŠKE- BIBA

Z otroki smo naredili ptičje krmilnike. Najprej je sledil ogled knjige o živalih in ptičih ter pogovor o tem, kako živali živijo pozimi. Veliko smo se pogovarjali o ptičih, se pogovorili o njihovem prehranjevanju in kako jim lahko tudi mi pomagamo nahraniti, da ne bodo lačni. Potem je sledila dejavnost, kjer smo pripravili krmilnice. Najprej…

LfAnaOo5

Ta mesec smo Medvedki 🧙 posvetili družini.

Ta mesec smo Medvedki 🧙posvetili družini. Pogovarjali smo se o različnih družinah, ki smo jih spoznali s pomočjo zgodb, vsak je narisal svoje ime, izdelali smo svoj dom, ki visi v Eko kotičku, starši pa so nam pomagali s plakati družin, z razlago naših imen in zakaj smo dobili ravno to ime ter z zbiranjem…

m9W3pR9b

PIKAPOLONICE -BIBA -PRAZNUJEJO

V mesecu februarju smo praznovali rojstni dan in bili povabljeni na rojstne dneve v skupino Zmajčki.

N7Hu22y9

POLŽKI-BIBA V KNJIŽNICI

Zaradi bolniskih odsotnosti smo bili prejšnji teden Polžki in Miške združeni v eni skupini. Skupaj smo se odpravili v Bibino knjižnjico, kjer smo se naučili kako se v knjižnjici obnašamo ter prebrali dve pravljici.

wp_upload_proxy612270528.

METULJČKI-BIBA

V mesecu januarju smo se metuljčki spoznavali z različnimi zimskimi oblačili. V njih smo se oblačili za na sprehode, se z njimi igrali, jih lepili in barvali. Temo pa zaključili z predstavo, ŽIVALI PRI BABICI ZIMI.

4oTUIBmk

KUŽKI-BIBA

V mesecu januarju smo Kužki spoznavali zimska oblačila ter vremenske pojave. Najbolj nam je bil všeč veter, ki smo ga posnemali s pihanjem skozi slamico.

ggev1tQx

V TELOVADNICI ( Kužki – Palček )

Otroci iz skupine Kužki se zelo radi odpravimo v našo telovadnico. Spoznali smo že telovadno orodje in pripomočke in na njih preizkušamo naše telovadne sposobnosti in spretnosti. Z vsakim obiskom smo bolj spretni in samozavestni pri gibanju.

baNCBsoU

Petelini iz 🧙

Pri Petelinih skrbimo za zdravje.

T3eKAZ48

Veverice iz 🧙 na obisku pri Galu

Škrata Gala smo v Narodni galeriji obiskali in se v zanimivi svet slikarjev in kiparjev podali. Veliko novega smo se naučili in škratu Galu obljubili, da kot slikarji v vrtcu se bomo potrudili in mu portrete naredili. Vse slike skupaj bomo zbrali in škratu Galu v Narodno galerijo poslali.

pO0wzs2U

Račke iz 🧙 se igrajo

Tudi če je zunaj zima, lahko v naši igralnici zidamo gradove iz peska …

fQF1I2Qv

MATEMATIČNE IGRARIJE (ŠKRATKI, ČENČA)

Matematične igrarije in moderna umetnost z roko v roki. V igralni skupini se poslušamo, pogovarjamo in dogovarjamo.

wqwfU2TE

VSEPOVSOD UMETNOST (ŠKRATKI, ČENČA)

S poustvarjalnimi delavnicami, plesom, opazovanjem, medsebojnim sodelovanjem, otroci poglabljajo svoja znanja oziroma spoznanja o pomenu umetnosti kot delu kulturne dediščine in pridobivajo nove izkušnje na razvojnih področjih.