OBVESTILA IN NOVICE

PhdZPVJC

🐔PETELINČKI 🐔 BIBA

V Bibi imamo nove poganjalčke. Petelini smo jih že preizkusili in se nam zdijo super. S tem pa smo opravili tudi eno od postavk Malega sončka.

qFjCp0ir

🐭 MIŠKE 🐭 BIBA

V mesecu aprilu smo otroci iz skupine Miške iz enote Biba ob dnevu Zemlje poustvarjali naš planet, raziskovali smo, kako vse lahko skrbimo za Zemljo in se seznanili z različnimi načini recikliranja odpadkov. Spoznavali smo pihala, od blizu pa smo si ogledali klarinet ter ob njegovi spremljavi peli otroške pesmice.

JTj1gpNv

MEDVEDOV PREIZKUS Z JAJCEM

V sklopu projekta Pasavček smo v skupini Medvedi, enota Palček, naredili preizkus z jajcem. Eno jajce smo na avto privezali, eno pa le položili. Katero jajce je ostalo celo po nesreči?

xRlrfkXw

LUTKOVNA PREDSTAVA KUŽA PAZI

Otrokom v skupini Medvedi, enota Palček, sva zaigrali lutkovno predstavo Kuža Pazi. S pomočjo zgodbe smo utrdili znanje o pomembnosti pravilnega ravnanja v prometu.

rH7PYhjv

🦋Metuljčki🦋🦋 Biba- Lek

V skupini Metulji (iz enote Lek) je bila rdeča nit meseca aprila pravljica o zelo lačni gosenici, avtorja Erica Carla. Skozi različne dejavnosti smo z otroki spoznali preobrazbo gosenice v metulja, utrjevali poznavanje barv ter različnih vrst hrane, se učili štetja in poznavanja imen dni v tednu, spoznavali različna pravila družabnih iger, se urili v…

F0h4u8RD

Kmetija Zavratnik -Veverice🐿️, Zmajčki🐉 in Zajčki🐇 iz Bibe ter Polži🐌 iz Čenče 3.DAN

Veverice, Zajčki in Zmajčki iz Bibe ter Polži iz Čenče, smo včerajšnji dan zaključili z iskanjem skritega zaklada, ki nam ga je skril pastirček Jernej. Otroci so uspešno izpolnili vse naloge in se dokopali do zaklada. Noč je minila mirno, zjutraj smo si po obilnem zajtrku, ogledali kratek film o pridobivanju in predelavi ovčje dlake.…

TkaWkoVk

Kmetija Zavratnik -Veverice🐿️, Zmajčki🐉 in Zajčki🐇 iz Bibe ter Polži🐌 iz Čenče 2.DAN

Veverice in Zmajčki iz Bibe ter Polžki iz Čenče smo včerajšnji dan na kmetiji zaključili s pižama party. Po dobrem in krepčilnem spancu smo se zbudili v zasneženo jutro. Sneg se je hitro stopil in nas ni odvrnil od izleta v Logarsko dolino, kjer smo se sprehodili do slapišče Palenk. Naša pot se je nadaljevala…

Pw06Ib94

Kmetija Zavratnik -Veverice, Zmajčki in Zajčki iz Bibe ter Polži iz Čenče 1.DAN

Veverice, Zmajčki in Zajčki iz Bibe ter Polži iz Čenče, smo varno prispeli na kmetijo Zavratnik. Že takoj nas je pričakala dobrodošlica z domačo malico. Po dobrem okrepčilu, smo si ogledali živali na kmetiji in se poigrali na igralnih, po še boljšem kosilu, nas je na pravljični sprehod povabil pastirček, ki nas je naučil nekaj…

sxqQVnKF

Obvestilo

Spoštovani starši skupin Polžki (enota Čenča), Veverice, Zmajčki in Zajčki (Enota Biba), obveščamo vas, da so otroci srečno prispeli na kmetijo Zavratnik. Pošiljajo vam sončne pozdravčke in se že pripravljajo na nove dogodivščine.

🐌POLŽKI🐌 – BIBA

V mesecu Aprilu smo v skupini Polžki skrbeli za dobro telesno aktivnost in lovljenje sončnih žarkov ob igri na igrišču ter sprehodih. Da pa je sijalo sonce tudi v skupini smo prebudili male živalice in jih ustvarjali na različne načine. Naše aktivnosti pa bomo tudi še nadaljevali.

llB7OMm1

🐥Račke🐥, Biba

V mesecu aprilu smo v naši skupini Račke spoznavali Slovensko ljudsko izročilo. Prepevali smo ljudske pesmi, naredili nekaj malih instrumentov in zaplesali ob poslušanju ljudske glasbe. Izdelovali smo glinene srčke in bili ustvarjalni s slikanjem s tušem. Na koncu smo si ogledali zanimivo razstavo Slovensko ljudsko izročilo.

HIc9cI6W

🦋METULJI🦋- Biba

🦋METULJI🦋- Biba Metuljčki smo aprilsko deževne in hladne dni preživljali z ustvarjanjem ter urjenjem naših gibalnih veščin 😀

5kYBTrTG

ŠKRATKI IZ ČENČE

Škratki praznujemo rojstni dan vsakič malo drugače. V tem primeru smo se trudili razbiti skrinjo z zakladom. Uspelo nam je in notri je bil res pravi zaklad….

xP0jgT1e

🐱Skupina Mucki🐱, enota Biba

Skupina Mucki, enota Biba 🐔🐣💛 V mesecu aprilu, smo pri Muckih spoznali pravljico Piščanček Pik. Piščanček Pik je iskal svojo mamo, a preden jo je našel, je na poti srečal različna čustva. Otroci so skupinsko pobarvali čustva, narisali risbo po želji ter zaigrali lutkovno predstavo.

97NGNvY6

Obvestilo

Obveščamo vas, da so otroci iz skupin Veverice in Žabice (Palček Kebetova) srečno prispeli na kmetijo Zavratnik. Lepo vas pozdravljajo in se že veselijo novih dogodivščin.